AİMSAD’IN İLK OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

AİMSAD’IN İLK OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI  GERÇEKLEŞTİ

Ağaç İşleme Makinesi 2014 Fuarı’nda gerçekleştirilen AİMSAD Birinci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, TÖRK Makine San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Mustafa Sabri EROL, 2014 – 2017 dönemi için AİMSAD Başkanı seçildi.

6 Haziran 214 tarihinde kurulan ve faaliyetlerine Geçici Yönetim Kurulu başlayan Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği’nin (AİMSAD) ilk Olağan Genel Kurul Toplantısı; 29 Eylül 2014, Pazartesi günü 17:00-21:00 saatleri arasında İstanbul’da, TÜYAP Büyükçekmece Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki Karadeniz Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Diğer sektör firmalarının, basının ve ilgili tüm paydaşların katılımına açık olarak yapılan AİMSAD I. Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısı’na ilgi büyüktü. AİMSAD’a üye 38 firmadan 34 firmanın katılım sağladığı; diğer misafirler ile de birlikte toplamda 80 kişinin iştirak ettiği Genel Kurul Toplantısı’nın gündemi de oldukça yoğundu. 20 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

AİMSAD’in İlk Genel Kurul Toplantısı, AİMSAD Kurucu Genel Sekreteri Gamze TAŞPOLAT ALTINYAY tarafından açıldı. Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve söz, açılış konuşması için AİMSAD Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sabri EROL’a devredildi.

AİMSAD Geçici Yönetim Kurulu Başkanı tarafından yapılan açılış konuşmasını takiben sırada protokol konuşmaları vardı. AİMSAD’ın ilk protokol konuğu, Orta Anadolu İhracatçılar Birlikleri (OAİB), Makine ve Aksamları İmalatçıları Birliği (MAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan DALGAKIRAN oldu.

DALGAKIRAN’ın takiben ise, sırasıyla, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent ÜNAL; TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hakan MİRGÜN ve Avrupa Ağaç İşleme Makinesi İmalatçıları Federasyonu (EUMABOIS) Başkanı Ambrogio DELACHI tarafından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. AİMSAD’a başarı ve iyi niyet temennilerinin iletildiği her bir konuşmanın akabinde AİMSAD Geçici Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından protokol konuşmacılarına plaket takdiminde bulunuldu.

Açılış ve protokol konuşmalarının ardından, toplantıya Divan Heyeti’nin seçimi ve gündemin takibi ile devam edildi.  Bu çerçevede, Geçici Dönem Faaliyet Raporu ana başlıklar ve kısa açıklamalarla AİMSAD Geçici Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nizamettin COŞKUN; Mali Rapor ise, AİMSAD Geçici Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Enis ÜSTÜNKARLI tarafından sunuldu. Bunu bağlamda yapılan oylama ile, 6 Haziran – 15 Eylül 2014 tarihleri arasındaki icraatlarından dolayı, Geçici Yönetim Kurulu oybirliği ile ibra edildi.

Seçime geçildiğinde ise, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ile Mesleki Etik Kurulu ve Hakem Heyeti üyelerinin seçimi gerçekleştirildi.

AİMSAD Yönetim Kurulu’nu temsilen söz alan Dernek Başkanı Mustafa Sabri EROL, öncelikle haziruna kendilerini seçtikleri için teşekkür ederek “Yeni Yönetim Dönemi Taslak Faaliyet Programı ve Proje Öngörüleri”ni paylaştı; daha sonra ise haziruna “Tahmini Bütçe” ile ilgili bilgiler aktardı.

Taslak AİMSAD Organizasyon Şeması’nın da oluşturulduğu Genel Kurul’da AİMSAD Yönetim Kurulu’na birçok konuda oybirliği ile tam yetki verildi.

Halihazırda AİMSAD Yönetim Kurulu 11 asil 5 yedek, Denetim Kurulu 3 asil 3 yedek, Mesleki Etik Kurulu ve Hakem Heyeti ise 3 asil ve 2 yedek üyeden oluşuyor. AİMSAD Organizasyon şemasında ise Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Mesleki Etik Kurulu ve Hakem Heyeti ile Genel Sekreterlik’in yanı sıra; birçok da komite bulunuyor.

AİMSAD’ın I. Dönem Olağan Genel Toplantısı’nda, mevcut AİMSAD Tüzüğü’nde birtakım iyileştirmeler da yapıldı.

Toplantı, sektör fuarlarında büyük emeği bulunan TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bülent ÜNAL’ın AİMSAD’a Onursal Üye olarak kabulü ile sona erdi.

Daha sonra AİMSAD Yönetim Kurulu, üye firmalar, onur konukları ve basın mensupları TÜYAP Büyükçekmece Fuar ve Kongre Merkezi’nin ana fuayesinde düzenlenen resepsiyonda buluşarak yeni yönetim dönemini kutladılar.

Sosyal Medyada Paylaşın