EUMABOIS 2014 YILI GENEL KURUL TOPLANTISI İTALYA’DA GERÇEKLEŞTİ

EUMABOIS 2014 YILI GENEL KURUL TOPLANTISI  İTALYA’DA GERÇEKLEŞTİ

EUMABOIS 2014 yılı Genel Kurul Toplantısı, Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği’nin (AİMSAD) de katılımı ile İtalya’da gerçekleşti.

Yılda bir kez düzenlenen ve Avrupa ülkelerinde ağaç işleme sektöründe faaliyet gösteren 13 ülke derneği ile 2 firmayı bir araya getiren Avrupa Ağaç İşleme Makinesi İmalatçıları Federasyonu’nun (EUMABOIS) Yönetim Kurulu ve Konsey toplantıları, bu yıl 11-12 Eylül 2014 tarihlerinde İtalya’nın Verona kentindeki Palazzo Victoria Hotel’de gerçekleşti.

Avrupa genelinde temsil ettiği toplam 800 imalatçı firma ile dünya üzerindeki sektörel üretim ihtiyacının % 56’sını karşılayan EUMABOIS, Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği’ne (AİMSAD) özel bir davet mektubu göndererek; AİMSAD’ı 2014 yılı Genel Kurul Toplantısı’na katılmaya ve EUMABOIS Üyesi olmaya davet etmişti.

Davete icabet eden AİMSAD, EUMABOIS Genel Kurulu’nda Türkiye’yi ilk defa temsil etmiş oldu. Toplantıya AİMSAD’ı temsilen, AİMSAD Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa S. EROL ve AİMSAD Kurucu Genel Sekreteri Gamze TAŞPOLAT ALTINYAY tarafından katılım sağlandı.

EUMABOIS Programı, 11 Eylül 2014, Perşembe günü 14:00-18:00 saatleri arasında gerçekleşen Yönetim Kurulu Toplantısı ile başlayarak; saat 20:00’de kent merkezinde bulunan Masenini Restoran’da düzenlenen informal akşam yemeği ile devam etti. AİMSAD Yetkilileri, EUMABOIS temsilcilerine ilk olarak söz konusu akşam yemeğinde katıldılar.

Bunu takiben, 12 Eylül 2014, Cuma günü 09:00-13:30 saatleri arasında Palazzo Victoria Hoteli, Sala Allegrini Toplantı Salonu’nda İtalyan Ağaç İşleme ve Takım İmalatçıları Derneği (ACIMALL) ev sahipliğinde gerçekleşen Genel Kurul Toplantısı’nda yer alan AİMSAD temsilcileri, EUMABOIS ve faaliyetleri hakkında çeşitli bilgiler aldılar; EUMABOIS üyeliğini 29 Eylül 2014, Pazartesi günü TÜYAP Büyükçekmece Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılması öngörülen AİMSAD I. Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda üye firmalar ile paylaşarak EUMABOIS’e bu konuda Genel Kurul sonrası geri dönüş sağlayacaklarını bildirdiler. AİMSAD yetkilileri ayrıca, tüm EUMABOIS üyelerini AİMSAD Genel Kurulu ve Kokteyl organizasyonuna davet ettiler.

EUMABOIS 2014 yılı Genel Kurul Toplantısı’nın açılışı; EUMABOIS Başkanı Ambrogio DELACHI tarafından gerçekleştirildi. Bunu takiben, Ambrogio DELACHI ve EUMABOIS Genel Sekreteri Dr. Paolo ZANNIBON tarafından dönüşümlü olarak yönetilen toplantıda; sırasıyla, gündem okunarak bir önceki toplantının tutanakları onaylandı; Yönetim Kurulu adına EUMABOIS Başkanı tarafından Faaliyet Raporu sunuldu; AİMSAD’ın EUMABOIS Üyeliği görüşüldü ve olumlu değerlendirildi. Bu bağlamda daha önce bu alanda Türkiye’de bir dernek oluşumu bulunmaması sebebiyle Türkiye’yi temsil etmek üzere EUMABOIS üyeliği için başvuruda bulunmuş olan TOSKAR Mak. Yedek Parça İmalat Tic. ve San. Ltd. Şti.’nin federasyon üyeliğinden istifa etmesi gerektiği bildirildi.

Müteakiben, EUMABOIS tarafından dünya çapında desteklenen ve desteklenecek fuarlar üzerinde duruldu; CEN ve ISO temelinde standardizasyon konuları ile, Avrupa’daki güncel ve önemli mevzuat arasında yer alan Eko-dizayn Direktifi ve Enerjiyle Bağlantılı Ürünler (ErP) Direktifi’ne ilişkin son gelişmeler hakkında görüşüldü.

Toplantının daha sonraki gündem maddelerini ise, EUMABOIS Genel Sekreteri Dr. Paolo ZANNIBON tarafından yapılan sunum çerçevesinde verilen, federasyonun kurumsal kimlik ve imajının geliştirilmesine yönelik olarak yürütülen aktiviteler, yeni tanıtım filmi, kurumsal internet sitesi ve yeni EUMABOIS broşürüne ilişkin çalışmalar oluşturdu.

Toplantı, EUMABOIS Yıllık Raporu’nun okunması ve değerlendirilmesi ile devam ederken; mali veriler ile ilgili olarak ise söz, EUMABOIS Saymanı Jean Paul BALZ’a devredildi. BALZ, delegelere 2013 yılı mali verileri, 2014 yılı öngörüleri ve 2015 yılı tahmini bütçesi ile ilgili bilgiler aktardı.

Toplantının son gündem maddesini, EUMABOIS Tüzüğü ile ilgili değişikliklerin okunması ve oylanması teşkil etti. 2013 yılında Finlandiya’da gerçekleştirilen bir önceki Genel Kurul Toplantısı’nda, Belçika ve Türkiye’de ağaç işleme makinelerini temsil eden dernek oluşumları bulunmaması sebebiyle münferit iki firmanın, oy hakları olmaksızın EUMABOIS üyeliğine kabul edildiği hatırlatılarak; EUMABOIS Tüzüğü’nde buna uygun düzenlemelere gidildiği; ancak ilgili bölümlerde hüküm eksikliği olduğu bildirildi. Bu çerçevede, aynı ülkeden ez fazla 3 firmaya EUMABOIS üyeliği verilebileceği sınırlaması getirildi ve EUMABOIS Tüzüğü’ne, bu sayının aşılması halinde ilgili ülkede bir dernek kurulmasının teşvik edileceğine dair bir ibare eklendi.

Bu kapsamda, TOSKAR Mak. Yedek Parça İmalat Tic. ve San. Ltd. Şti.’nin durumu bir kez daha ele alınarak, TOSKAR’ın federasyon üyeliğinden istifa etmesi gerektiği yinelendi ve firmaya, oy kullanma hakkı da bulunacak olan AİMSAD’a üye olması tavsiye edildi.

Toplantı bitimini takiben tüm delegeler ve eşleri, kendileri için organize edilen kısa şehir turuna katılım sağladılar. Bu turistik gezide misafirler, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesinde yer alan ve EUMABOIS Başkanı Ambrogio DELACHI’nin yaşadığı kent olan Verona’nın kayda değer turistik yapı ve alışveriş bölgelerini ziyaret ettiler.

Erbe Meydanı ile Adige Irmağı kıyısında yürüyüş yapan, Mazzini Sokağı’nı gezen, Roma tiyatrosu, Ponte di Pietra ve Ponte Scaligero Köprüleri, Porta Borsari ve Porta Leoni Şehir Sur Kapıları, Santa Apostoli Kilisesi, San Zeno Maggiore ve San Lorenzo Basilikaları ile Verona Katedrali (Duomo) hakkında bilgi edinen EUMABOIS delegeleri ve eşleri, daha sonra kent merkezindeki Desco Restoran’da düzenlenen “Kokteyl ve Gala Yemeği” organizasyonunda buluştular.

Bu organizasyon ile son bulan EUMABOIS Genel Kurulu’nun, 2015 yılında Fransa’da, 2016 yılında İsviçre’de, 2017 ve 2018 yıllarında Almanya ile Çek Cumhuriyeti’nde, 2019 yılında ise Türkiye’de ve AİMSAD ev sahipliğinde gerçekleşmesi öngörülüyor.

Sosyal Medyada Paylaşın