AİMSAD Bilgilendirme Toplantısı’nda derneğin dünü ve geleceği konuşuldu
AİMSAD Bilgilendirme Toplantısı’nda derneğin dünü ve geleceği konuşuldu

Toplantı sonrasında kokteylin de düzenlendiği organizasyona, dernek üyelerinin yanı sıra sektör firmaları ve basın mensupları yoğun katılım gösterdi.

Ağaç İşleme Makinesi ve    Yan Sanayicileri Derneği (AİMSAD), 10-14 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleşen İstanbul’daki Ağaç İşleme Makinesi Fuarı’nda önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Derneğin kurulduğundan itibaren hayata geçirdiği projeler ile geleceğe yönelik hedeflerinin aktarıldığı AİMSAD Bilgilendirme Toplantısı, 12 Ekim’de TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, Karadeniz Salonu’nda gerçekleştirildi. Tüm sektör firmaları, AİMSAD üyeleri ve basın mensuplarının katıldığı toplantıya ve sonrasındaki kokteyle ilgi yoğun oldu.

AİMSAD Bilgilendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada derneğin projeleri hakkında bilgi veren AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sabri Erol, hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlattı.  Temel ilkesi, üye dernekler ve bunlara üye meslek mensupları arasında var olan dayanışmayı en üst seviyeye çıkarmak olan Makine Dernekleri Federasyonu’na (MAKFED) üye olmanın AİMSAD’ın gündemindeki çalışmalardan biri olduğunu aktaran Erol, MAKFED’in tüzüğüne göre üyelik başvurusunda bulunan sivil toplum kuruluşlarının en az 3 yıldır faaliyette olması istendiğinden, başvuru için AİMSAD’ın 3. yaşını doldurmasının beklendiğini hatırlattı. Dünya ticaretinin hızla sanal ortama doğru kaydığı günümüzde üyelere de bu yeni dünyanın kapılarını Sanal Fuar ile açmayı hedeflediklerini vurgulayan Erol, “Türkçe ve İngilizce yayınlanan Sanal Fuar’a kayıt yaptırarak firmanızı tanıtırken sadece iç pazarda değil dış pazarlara da ulaşabileceksiniz. Sanal Fuar 7/24 açık olacak ve ürünler 3 boyutlu olarak sergilenebilecek. Ayrıca, çevrimiçi görüşmeler de mümkün olabilecek. 2016 yılı itibarıyla bu projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Avrupa Birliği projesi olan VOC-Test Merkezi ile ilgili çağrıların açılmasının beklendiğini söyleyen Erol, “Bu projeyle; sektör firmalarında çalışan servis personelleri teorik ve pratik olarak sınava tabii tutulacak, başarılı olanlara ise TÜRKAK ve Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı Mesleki Yeterlilik Belgesi verilecek. Bu belgeye haiz personel çalıştıran işletmelerden İŞKUR SGK İşveren Payı’nı almıyor. Ayrıca bu belge tüm AB ülkelerinde geçerli olacak” dedi.

Erol: “AİMSAD Dergisin İngilizce hazırlanıp yurt dışı fuarlarda dağıtılacak”

İlki 2015 Mayıs ayında yayımlanan Üye Kataloğu’nun yeni üye olan firmaların bilgilerinin de eklenmesiyle 2016 yılı Nisan ayında tekrar yayımlanacağını açıklayan AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sabri Erol, iki ayda bir yayımlanan      AİMSAD Dergisi’nin ise yılda 1 kez tamamı İngilizce olarak çıkartılmasının planlandığını, İngilizce sayının özellikle yurt dışı fuarlarda dağıtımının gerçekleştirilmesinin düşünüldüğünü vurguladı.

AİMSAD’ın yıl sonuna kadarki çalışmaları arasında Orman Mühendisleri Odası tarafından 26-29 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek olan sempozyuma katılımın da yer aldığını belirten Erol, bu sempozyuma AİMSAD’ı temsilen katılan Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Arıcı’nın ağaç işleme makinesi sektörünün sorunları ve çözüm önerileri ile faaliyetlerine yönelik bir konuşma gerçekleştireceğini kaydetti. Konuşmasında son olarak meslek liselerindeki hamilik dönemiyle ilgili de bilgi veren Erol, şunları söyledi: “Mesleki ve teknik eğitim okullarının, eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi; sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli Projesi’yle en üst düzeyde sağlanması amaçlanıyor. Bu projede her meslek komitesine bir okul veriliyor ve bu okullara bir hami atanıyor. Bu bağlamda Pendik İMKB Meslek Lisesi’nin “Hami”si AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla ben oldum. AİMSAD Eğitim ve Satış Sonrası Komitesi ile birlikte okulla ilk görüşmeleri gerçekleştirerek, eğitim sistemindeki eksiklikleri tespit edeceğiz ve İTO’ya bildireceğiz.”

 

Coşkun: “Sektörün temsiline yönelik birçok çalışma yaptık”

Derneğin bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren AİMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nizamettin Coşkun, derneğin misyonunu; yenilikçi, akılcı, ilkeli, sorumlu bir yaklaşım çerçevesinde ve her daim hukuki, ekonomik ilkelere ve mesleki etik değerlere bağlı kalarak; sanayici ve iş adamlarını bir araya getirmek olduğunu söyledi. 2015 yılı Ekim ayı itibarıyla 50 üyeye ulaşan derneğin yurt içi ve yurt dışında sektörün temsiline yönelik birçok çalışma yaptığını açıklayan Coşkun, “AİMSAD, 2014 yılı Eylül ayı sonunda Avrupa Ağaç İşleme Makinesi İmalatçıları Federasyonu’nun (EUMABOIS)  üyesi oldu. 2019 yılında Türkiye’de yapılması planlanan EUMABOIS Genel Kurulu’na da ev sahipliği yapacağız. Aynı zamanda AİMSAD, makine sektöründe ortak akılla stratejik kararların alınmasını ve bu kararlar doğrultusunda çalışmaların daha verimli yapılmasını sağlamak amacıyla kurulan Makine Sanayi Sektör Platformu’na üye oldu. AİMSAD son olarak Orman Ürünleri Kağıt ve Mobilya Sanayi Teknik Komitesi’ne (ORKAMOTEK) kabul edildi. Tüm bunlar sektörel sivil toplum kuruluşlarına üye olmak ve bu oluşumlar içinde Türkiye’yi temsil etmek açısından yaptığımız önemli çalışmalar arasında yer aldı” dedi.

11-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen LIGNA 2015 Fuarı’nın,  AİMSAD’ın katılım sağladığı ve sektörü temsil ettiği ilk yurt dışı fuar olduğunu hatırlatan Coşkun, fuara bu yıl 13’ü AİMSAD üyesi olan 31 Türk firmasının katıldığını kaydetti. Derneğin 24-27 Kasım 2015 tarihleri arasında Moskova’da gerçekleştirilecek olan WOODEX Fuarı’na da katılım sağlayacağını açıklayan Coşkun, “LIGNA 2015 Fuarı için düzenlenen ziyaretçi heyetinin bir benzerini  WOODEX Fuarı için de düzenleyeceğiz” diye konuştu.

 

Necipoğlu: “AİMSAD Dergisi ile amacımız sektördeki nitelikli yayın eksikliğini gidermektir”

Gürkan Necipoğlu ise kürsüde yaptığı konuşmada AİMSAD Basın-Yayın ve Tanıtım Komitesi’nin çalışmalarını aktardı.

Üyelerin detaylı bilgi ve ürün bilgilerinin yer aldığı Üye Kataloğu’nun 2015 yılı Mayıs ayında Türkçe-İngilizce olmak üzere 6 bin adet basıldığını açıklayan Necipoğlu, kataloğun AİMSAD Dergisi’yle gönderiminin yapılmasının yanı sıra Almanya LİGNA Fuarı’nda ve İstanbul Ağaç İşleme Fuarı’nda dağıtıldığını kaydetti. AİMSAD’ın bünyesindeki üyelerinden almış olduğu güçle sektördeki nitelikli yayın eksikliğini gidermek amacıyla       Temmuz-Ağustos 2015 itibarıyla AİMSAD Dergisi’ni yayınlamaya başladığını da hatırlatan Necipoğlu, diğer çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “İnternet sitemizde sektör bilgi ve haberlerinin yanı sıra üyelerimizin güncel tanıtım yazıları, ürün bilgileri yer alıyor.  Ayrıca tüm bilgiler İngilizce olarak da yer alıyor. İnternet sitemizde, dergimizde yer alan güncel gelişmelerin yanı sıra; aynı zamanda dergimizin online ve PDF versiyonlarını da takip edebilmek mümkün. Bunların yanı sıra basın kuruluşlarıyla derneğimize ve yaptığımız faaliyetlere ilişkin haber çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Hazırladığımız ba-sın bültenleri ile tüm Türkiye’ye basın bülteni servisi yaptık ve çok güzel geri dönüşler aldık. Temmuz ve Ekim aylarında ulusal ve yerel basın kuruluşlarına göndermiş olduğumuz basın bültenleri ile AİMSAD, sektör ve ağaç işleme makinesi sektörünün tanıtımına çok önemli katkı sağladı.”

 

Tarlabaşı: “3 bin 500 adet fuar davetiyesi dağıtıldı”

AİMSAD Fuar Komitesi adına sunum yapan Sami Tarlabaşı, gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı. 2015 yılı Ağaç İşleme Makinesi Fuarı için REED TÜYAP ile AİMSAD arasında 19 Mart 2015 tarihinde “İşbirliği Anlaşması” yapıldığını hatırlatarak, bu anlaşma ile birlikte AİMSAD ve REED TÜYAP’tan oluşan Fuar Organizasyon Komitesi’nin fuarla ilgili yetkilendirildiğini kaydeden Tarlabaşı, komitenin, fuarın tanıtımının etkin olması ve faaliyetlerin sağlıklı izlenebilmesi için birçok çalışma yaptığını vurguladı. Tarlabaşı, bu çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Yurt Dışı Alım Heyeti kapsamında, 27 farklı ülkeden 553 ziyaretçi konaklaması ve transferleri yapıldı. Ayrıca T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın koordinasyonunda 7 farklı ülkeden alım heyetleri de fuarı ziyaret ettiler. Pazarlama ve tanıtım çalışmaları kapsamında TÜYAP ve REED’in 34 farklı ülkede bulunan ofisleri ile fuarın tanıtımı etkin bir şekilde gerçekleştirildi. Yurt dışında gerek sektörel gerekse müşteri pozisyonunda bulunan sektör fuarlarına katılım sağlanarak fuarımız tanıtıldı. Ayrıca yıl boyunca belirli periyotlarla e-posta gönderimi çalışmaları yapıldı. Yine bu çalışmalar kapsamında 200 binden fazla davetiye gönderimi gerçekleştirildi.

AİMSAD Dergisi’nin fuar sayısı ile doğrudan hedef kitlesine 3 bin 500 adet fuar davetiyesi dağıtıldı. 45 farklı şehirden, 90 oda ile yapılan işbirliği ile toplam 6 bin ziyaretçinin ulaşım ve yemek organizasyonları REED TÜYAP tarafından karşılandı. Bu alanda AİMSAD’ın faaliyetlerini de dile getiren Sami Tarlabaşı, fuar kurulumunun ilk gününden itibaren AİMSAD yetkililerinin fuar alanında bulunduğunu, söküm-boşaltma sürecinde de yer alarak, üyelerin sorunları ile yakında ilgilendiğini aktardı. Yurt dışı alım heyeti kapsamında fuara gelen 553 kişinin konaklayacağı otel odalarına birer adet AİMSAD Üye Kataloğu’nun bırakıldığını söyleyen Tarlabaşı,  fuarın ana fuayesindeki AİMSAD standında üye kataloğu, AİMSAD Dergisi ve sadece üyelerin logolarının yer aldığı hol planlarının dağıtıldığını da kaydetti.

 

“Fuar kahvaltımız geleneksel hale gelecek”

Fuarda ana fuaye ve 13. holde oluşturulan AİMSAD Lounge Salonları’nda firmaların yerli ve yabancı misafirlerinin ağırlandığını aktaran Sami Tarlabaşı, ayrıca 10. holden 12. hole geçiş koridorunda da AİMSAD info standının yer aldığını ve bu stanttan da dergi, katalog ve hol planı dağıtımının yapıldığını kaydetti. AİMSAD’ın fuar organizasyonu çerçevesinde 11 Ekim Pazar günü AİMSAD üyelerinin yer aldığı bir kahvaltı programı gerçekleştirildiğini hatırlatan Tarlabaşı, “Bu kahvaltı  organizasyonumuzu geleneksel hale getirerek her yıl yapacağız” diye konuştu.

Sami Tarlabaşı konuşmasının sonunda ise tüm bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde AİMSAD ile işbirliği yapan  ve destek veren REED TÜYAP şirketine teşekkürlerini sundu.

 

“Birlikte çok daha büyük başarılara imza atacağız”

REED TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü Ali Muharremoğlu, toplantı sonrasında kürsüye gelerek bu yılki fuar organizasyonunda AİMSAD ile yapılan iş birlikten dolayı çok memnun olduklarını vurguladı. Her yıl bu ilişkiyi geliştirerek çok daha büyük başarılara birlikte imza atacaklarına

inandıklarını dile getiren Muharremoğlu, “AİMSAD ile fuarımızı bir adım daha öne taşıyacağız. Bu yıl fuar geçen yıla göre yüzde 5 daha

büyüyerek 120 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Yine bu yıl ilk gün giriş sayısı geçen yıla göre yüzde 9 artarak 42 bin kişiye ulaştı. Bu sayı her yıl çok daha fazla artacak” şeklinde konuştu.