TWM Magazine ilk sayısı ile okuyuculara “merhaba” dedi
TWM Magazine ilk sayısı ile okuyuculara “merhaba” dedi

Türk ağaç işleme makine sektörünün uluslararası alandaki bilinirliğini ve görünürlüğünü arttırmak amacıyla 2024 yılı mart-nisan döneminde yayın hayatına başlayan TWM Magazine’in ilk sayısı sektörün önemli ihracat pazarları; Amerika, Güney Amerika, Avrupa ve Türki Cumhuriyetlerde dağıtıldı.

Türk ağaç işleme makine sektörünün birleştirici gücü AİMSAD’ın yurt dışına özel hazırladığı yeni dergisi TWM Magazine ilk sayısıyla yayın hayatına başladı. Türk ağaç işleme makine sektörünün hedef pazarlardaki bilinirliğini ve etki ettiği firma sayısını artırmak hedefiyle yola çıkan TWM Magazine’in ilk sayısı 1500 adet basıldı. Derginin 1000 adedi yurt dışında, 250 adedi yurt içinde 150 adedi ise Türkiye'deki yabancı misyon ticaret müşavirliklerinde dağıtılırken, geri kalan 100 adedi arşiv için saklandı. Yurt dışı dağıtımın eksiksiz ve en iyi şekilde organize edilebilmesi için Fedex firması tercih edildi.

TWM Magazine’in ilk sayısının dağıtımının yapıldığı bazı ülkeler ise şöyle oldu; ABD, Avusturya, Almanya, Fransa, Arjantin, Portekiz, İspanya, Kanada, Polonya, Birleşik Krallık, İtalya, Avustralya, Brezilya, Hollanda, Rusya Federasyonu. TWM Magazine 98 farklı ülkede yerleşik ağaç işleme makinesi bayileri ve distribütörlerine, Türk ticaret müşavirlerine dağıtıldı. Bununla beraber, TWM Magazine’in çok daha fazla kişiye ulaşması ve sektörün tanıtımının en iyi şekilde yapılması amacıyla 5.000 e-mail adresine gönderildi.

Tamamen İngilizce hazırlanan derginin, ilk sayısında Türk ağaç işleme makine sektöründeki firmalara ilişkin haberlere, sektörde yaşanan teknolojik gelişmelere, sektörel analizlere, başta ağaç işleme makine ve mobilya sektörü olmak üzere birçok özel röportaja, Türkiye’nin güçlü olduğu sanayi kollarına ilişkin araştırmalara ve AİMSAD’ın sektör için sürdürdüğü yurt içi ve yurt dışı faaliyetlere yer verildi. Sektöre yeni bir heyecan getiren TWM Magazine, özgün içerikleri ve modern tasarımıyla hem yurt içi hem de yurt dışı sektör temsilcileri tarafından beğeni ve takdirle karşılandı.

“TWM Magazine ilk sayısı ile başarısını ispatladı”

TWM Magazine’in ilk sayısı hakkında görüşlerini bildiren AİMSAD Yayınlar Sorumlusu Sıla Acar; “TWM Magazine, AİMSAD’ın 2024 yılında hayata geçirdiği en önemli projelerinden bir tanesi. 2015 yılından bu yana sektörün nabzını tutan ve sektör paydaşları için önemli bir arşiv kaynağı yaratan AİMSAD Dergisi’nin yanında tamamen İngilizce ve ihracat pazarlarını hedef alan bir dergi çıkarmanın oldukça vizyoner bir hareket olduğunu düşünüyorum. Özellikle bunu bir dernek çatısı altında yapıyor olmak ayrı bir takdir konusu. TWM Magazine projesini ilk konuşmaya başladığımız andan itibaren çok beğenileceğinden hiç şüphemiz yoktu. İlk sayımızın dağıtımının tamamlanmasıyla beraber, gelen geri dönüşlerle birlikte yanılmadığımızı görmüş olduk. Odağına Türk ağaç işleme makine sektörü ile birlikte birçok sanayi kolunu ve ülkemizin değerlerini alan TWM Magazine ilk sayısı ile başarısını ispatladı. Amacımız her sayıda başarımızın üzerine yenilerini ekleyerek, sektörümüzün yurt dışında en iyi şekilde tanıtımını gerçekleştirmek. Bu serüvende yanımızda olup bize destek veren tüm paydaşlara başta yönetim kurulum olmak üzere, kendim ve ekibimiz adına teşekkür ederim” dedi.